Концерт

Пулсът на Европа

На 28 май зала „България“ ще посрещне на сцената си виртуозните музиканти от Арена ди Верона квартет за дългоочаквания концерт „Пулсът на Европа“, провеждан в рамките на Българското председателство на Съвета на ЕС и под патронажа на посланика на Италия у нас н.пр. Стефано Болди.

Със специалното участие на австрийските музиканти Михаел Публих (пиано) и Рафаел Дженер (ударни) и на оркестър „Камерата Орфика“ НБУ под палката на маестро Владимир Кираджиев концертът ще предложи музикално преживяване с премиум качество за българските меломани с творби на Джузепе Верди, Стефан Драгостинов и Михаел Публих.

Арена ди Верона квартет е основан през 2010 г. с идеята да пренесе автентичната камерна магия на лиричната музика в атмосферата на Арена ди Верона – най-красивият амфитеатър, събиращ любителите на музиката от целия свят. Оригиналното дълбоко послание на квартета е свързано със страстта и любовните истории, стоящи в сърцето на мелодрамата.

Гюнтер Санин, Винченцо Куаранта (цигулки), Лука Поца (виола) и Сара Аиролди (виолончело) са възпитаници на едни от най-престижните международни музикални академии, от които са селектирани и музикантите в оркестъра на Арена ди Верона. От него именно произлиза и струнният квартет.

За няколко години Арена ди Верона квартет извоюва високото си реноме благодарение на активната си концертна дейност с класически репертоар и забележителни колаборации със световноизвестни музиканти, сред които сопрани като Джована Касола и Мария Хосе Сири, мецосопраното Елена Габури, тенори като Карло Вентре, баритонът Масимо Кавалети и много други.

Събитието се осъществява с подкрепата на Столична община.

Билети могат да бъдат закупени от касите на зала „България“ и онлайн в мрежата на Eventim тук: https://goo.gl/MFXVBV и Tickets.bg тук: https://goo.gl/Skz6GP

пн 28/05/2018
19:00
София
Програма

Стефан Драгостинов – „Лятна сюита“

(прeмиерно изпълнение на обработка, посветена на Камерата Орфика НБУ по случай 70-годишния юбилей на големия български композитор)

Едуард Елгар – Интродукция и Алегро за квартет и струнен оркестър, оп. 47

Джузепе Верди / аранжимент Арена ди Верона квартет – Вариации по теми върху операта „Трубадур“

Михаел Публих – Кубинска сюита за пиано, ударни, бас китара, флейта и оркестър

Място
Зала България
София
ул. Аксаков 1