Концерт

Виртуозите на Миланската Скала – София

Елитен състав музиканти от един от най-прочутите оперни театри в света – Миланската скала, ще гостува на 27 март 2017 в 20:00 в зала 1 на НДК за събитието на сезона!

Концертът „Виртуозите на Миланската скала“ е първи за България в този формат, в който петнайсет от най-добрите в света ще представят произведения от емблематични за италианската класика композитори. Програмата за предстоящото събитие включва перфектно селектирани композиции от Доницети, Рота, Паганини, Витали и Росини.
Виртуозите от Ла Скала са концертмайстори и солисти в оркестъра към миланския оперен театър и филхармония, които обикновено концертират без диригент. Гостуването им в София е по покана на Germi Art & Entertainment и е второто от поредица класически събития, планирани от организаторите, след успеха на спектакъла „Духът на Паганини“ с Марио Хосен през ноември 2016 г. Виртуозите на Миланската скала идват в София с незаменимата подкрепа на Столична Община.

В България музикантите идват с водач и соло цигулка Франческо Де Анджелис. Световно признат и еднакво обичан от критиката и публиката, Де Анджелис впечатлява със силно разпознаваемия си романтичен стил, съчетан с Bel canto елементите и взискателността на средноевропейската инструментална школа. Той свири на инстумент Poggi от 1969 г. и е концертмайстор в миланската Ла Скала от 1998 г.

Заявка за ярко присъствие на 27 март прави и Сандро Лафранкини – солист на виолончелото. През 1999 г. Лафранкини става водещ виолончелист и концертмайстор в Ла Скала, какъвто е бил и неговият баща. Той идва в София с историческото си чело Carlo Antonio Thestor от 1730 г.

Фантастичните музиканти от оркестъра на Миланската скала, създаден през 1778 г., представят неповторимия си, изискан музикален стил от поколение на поколение в най-реномираните световни оперни театри като Ла Скала, виенската Музикферайн, операта в Рига, Театро Гранде Петручели и много други, а през март идват и в София.

Виртуозите имат над 200 концерта годишно, част от които с благотворителна дейност, други – с образователна цел – да популяризират класическата музика сред младите хора.

пн 27/03/2017
20:00
Пловдив
Програма

Джакомо РОСИНИ
Соната за струнен оркестър №3 в до мажор

Джакомо РОСИНИ
Тема с вариации за чело и оркестър „Une Larme“ (Сълзата)

Гаетано ДОНИЦЕТИ
Симфония за струнен оркестър ре мажор

Томазо ВИТАЛИ
“Шакона” за цигулка и камерен оркестър

Николо ПАГАНИНИ
Вариации по тема от операта „Моисей в Египет” на Росини

Нино РОТА
Концерт за струнен оркестър

Място
Античен Театър
Пловдив
Презентационни материали
Галерия от събитието